Президентът на САЩ Джо Байдън отправи пламенен призив за по-строги ограничения върху

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отправи пламенен призив за по-строги ограничения върху
Коментари Харесай

Байдън призова за нови закони за контрол над огнестрелните оръжия

Президентът на САЩ Джо Байдън отправи разгорещен апел за по-строги ограничавания върху огнестрелните оръжия, в тирада във връзка годишнината от приемането на първия важен федерален закон за надзор над огнестрелните оръжия от близо три десетилетия. Той обаче акцентира, че това е единствено " значима първа стъпка ", оповестява Асошиейтед прес, представени от Novini.bg.

Той прикани гласоподавателите да не избират конгресмените, които се опълчват на тези ограничения.

" Молитвите са положителни. Те са значими само че няма да спрат " насилието, съобщи Байдън, настоявайки Конгресът да предприеме по-активни стъпки за ограничение на достъпа до оръжия. " Трябва да предприемете дейности. Трябва да действате. Трябва да извършите нещо. "

" Ако този Конгрес откаже да работи, имаме потребност от нов Конгрес ", добави той.

Байдън поздрави събралите се на срещата в Кънектикът, целяща да поддържа на контрола над огнестрелните оръжия. Мнозина от тях са оживели след набези с огнестрелно оръжие и членове на фамилиите на жертви. Президентът акцентира, че те са трансформирали " болката си в цел " и даде обещание да не се отхвърля от битката си за по-строги закони.

Приетият предходната година закон, ограничителен достъпа до огнестрелни оръжия, беше подписан няколко седмици откакто въоръжен нападател лиши живота на 19 деца от начално учебно заведение и двама учители в Увалде, щата Тексас, напомня АП. С този закон бяха засилени инспекциите на предишното на най-младите купувачи на оръжия. Целта му е да не разреши на причинителите на домашно принуждение да получават достъп до огнестрелни оръжия и да помогне на щатите да вкарат закони за " аления байрак ", които улесняват отнемането на оръжия от хора, за които се счита, че са рискови.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР